2021 Tilinpäätös

Sojoittajan Vuoden 2021 Tilinpäätös


Hellurei! Taas on vuosi sijoittamista tullut päätökseen. Myös ensimmäinen kokonainen vuosi epäsäännöllisen säännöllistä blogikirjoittamista täyttyi. Vuosi oli kokonaisuudessaan hyvin tuottoisa, ja olen omaan (lue: markkinoiden) suoriutumiseen todella tyytyväinen. Opinnot etenivät tahdissaan ja osa-aikatyö mahdollisti opintolainan hyödyntämiseen sijoituksissa. Ehdin myös sijoittaa itseeni, ja siihen tarkoitukseen nostinkin viimeisellä kvartaalilla 650 euron edestä sijoituksia. En kadu!

Salkku on pysynyt samankaltaisena viime katsaukseen nähden. Muutoksia tapahtui osakesäästötilillä, kun lisäsin salkkuun kaksi ruotsalaista listautujaa: SaaS (silmälasit as a service)- yhtiö Synsamin sekä infrakioski Norva24:n. Myyntilaidalle joutui Gazprom, joka kuuluu voittajien puolelle energiakriisissä, mutta jonka poliittinen riski kävi omaan makuuni sietämättömäksi. Otin mukaan myös pienen siivun kryptoja, Bitcoinia ja Ethereumia, jotka eivät syystä tai toisesta suostuneet päivittymään taulukkoon. 
Yhteensä: 27 044€ (-748€ viime kerrasta noin 2kk sitten. Tappiosta 650€ pääoman siirtoa sijoituksista kulutukseen)

Viime vuoden tilinpäätöksessä salkussa oli 14 777€. Tilinpäätöksen löydät täältä

Nordnet-salkun tuotto oli 40,60%, kun taas vertailuindeksi OMXH25 GI tuotti 25,64%. Nordnet-salkusta puuttuu Mindmed ja kryptot. 

Viime vuoden veikkaus maltillisemmasta kurssinoususta siis osoittautui vääräksi! Siitä huolimatta tohdin heittää jälleen ilmoille, että OMXH25 tuottaa ensi vuonna maltillisemmin, alle 25%. Ei haittaisi, vaikka olen väärässä.


Osingot & tavoite

Viime vuonna kasassa oli 135€ osinkoja. Nyt 467€. 

Tavoitteeni vuodelle oli ansaita 600€ osinkoja: eihän tässä sinne asti päästy. Siitä jäätiin noin neljännes! Parempiakin osinkosijoituksia olisi ollut tarjolla, mutta pidän kuitenkin sijoituspäätöksissä kokonaiskuvan riskeistä ja tuottoprofiilista selkeänä enkä juokse osinkojen perässä.

Vuosi sitten asetin omaksi tavoitteekseni vuodelle 2022 kerryttää 1 352€ osinkoja, joka siis olisi kymmenkertainen määrä vuoteen 2020 verrattuna. Tuosta summasta hieman reilun kolmanneksen tänä vuonna kerryttäneenä ja Gazpromista, toiseksi suurimmasta osingonmaksajastani juuri luopuneena, olen syystäkin pessimistinen. Salkkuni noin 1,73% osinkotuotossa löytyisi myös parantamisen varaa, mikäli tavoitteeseen halutaan päästä. Uutta pääomaakin täytyisi lisätä reilusti vuoden opintolainaa suurempi summa, jotta puuttuvat 885€ osinkoja löytäisivät tiensä salkkuuni ensi vuonna. Työsuunnitelmat ensi vuodelle kuitenkin ovat vielä auki, ja valmistuminen lähestyy. Pidetään tavoite korkealla, niin ei mene  liian helpoksi!

Hyvää uutta vuotta!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuoden ensimmäinen salkkukatsaus! Miltä näyttää rytinän jälkeen?

Parhaat osakkeet vuodelle 2021!

Salkkukatsaus, 9/21