Salkkukatsaus, 9/21

Salkkukatsaus, 9/21

Syyskuun ensimmäinen viikko on tullut päätökseensä, ja sen kunniaksi päätin rullata ulos syyskuun salkkuraportin. Näin kesän lopuksi lisäsin salkkuun myös kesätöistä säästetyt pennoset, joita kertyi 3000€. Vaikka pieni käteispositio olisi kurssihuipuissa hyvä olla olemassa, poltteli raha taskuissa liikaa enkä malttanut olla sijoittamatta. Näin sain hyödynnettyä myös kesän aikana kertyneet osinkohilut ostoissa kustannustehokkaasti. En ottanut salkkuuni uusia yhtiöitä, vaan lisäsin jo omistamiani firmoja: Spinnovaa, Harviaa ja Kamuxia, noin 1000€ kutakin. Harvian kanssa ostoni ajoitus ei olisi juuri voinut olla huonompi, sillä seuraavana päivänä suuromistaja tyhjensi salkkuaan ja osake halpeni 10% luokkaa. Mutta mistäpä tuon olisi voinut tietää tulevan. Ai niin, ja Nordnetin kampanjapäivänä hyödynsin ilmaisen ostotoimeksiannon ja ostin osinkohiluilla peräti 5 kappaletta lisää Fortumia. 

Spinnovaan minulla on kova usko, sillä positiivinen uutisvirta yhteistyösopimuksista muotibrändien kanssa ei tunnu loppuvan. Spinnovan kuidusta valmistettuja tuotteita tullaan yhtiön mukaan näkemään sekä New Yorkin että Pariisin muotiviikoilla. Yhtiö myös rekrytoi jatkuvasti, ja tuotantolaitoksen kerrotaan valmistuvan ensi vuonna. Tietenkin paljon voi vielä mennä vikaan, mutta potentiaali on valtava. Ja vaikka tunnesidettä omistuksiin ei saisi olla, niin toivon todella, että suomalainen yritys onnistuu tekemään läpimurtonsa maailman tekstiilimarkkinoille. Siinä olisi mahdollisuus seuraavaan Nokiaan!

Kamuxia lisäsin pääosin siksi, että uskon kurssin ottaneen Saksan operaatioiden ongelmista liikaa takapakkia. Myös yrityksen johto lisäsi omistustaan tuon dipin jälkeen, ja luotan heillä olevan eniten tietoa yrityksen tilanteesta ja näkymistä.

Pidemmittä turinoitta, mennäänpä katsomaan numeroita!


Yhteensä: 27 245€ (+4 146€ viime kerrasta, n. 1,5kk sitten. Noususta 3000€ on oman pääoman lisäystä, 1 146€ arvonnousua)


Olen tyytyväinen kehitykseen. Syksyn mittaan minulla on mahdollisuus lisäillä opintolainaa salkkuun, riippuen vähän työtilanteesta ja muista menoista. Aiemmin asettamani 25 000€ tavoite meni nyt siis kirkkaasti rikki, joten asetetaan loppuvuoden tavoitteeksi seuraavaan kymppitonniin pääsy eli 30 000€. Noin 10% arvonnousullahan siihen päästäisiin ilman lisäsijoituksia, ja se vaikuttaa minusta aika optimistiselta. Aika näyttää miten käy!

Osingot:

Viime päivityksen jälkeen osinkoja on tippunut Cibukselta ja Gazpromilta (sekä myös Applelta 0,75€). Gazpromin osinko on euromääräisesti hieman pienempi tänä vuonna valuuttakurssien takia. Kirjanpidon näkökulmasta alan huomaamaan, että lähdeverojen ja ennakonpidätyksien poistuessa osinkopotista automaattisesti, netto-osinkoja olisi huomattavasti helpompi seurata. Pidetään tämä mielessä ensi vuoden seurantaa aloitellessa.

Vastoin aiempia laskelmiani, Kamux maksaneekin osinkoa vielä toisen kerran tänä vuonna, odotetusti samat 24 senttiä osakkeelta syksyllä kuin keväälläkin. Position juuri tuplanneena se onkin mukava yllätys osinkotavoitteen kannalta! Kamux kasvattanee pottia 36€ verran lokakuussa. Muutamia lisäeuroja saattaa olla luvassa myös Harvialta, joka on myös maksanut osinkoa kahdesti vuodessa. Aiemman omistusmäärän syysosingot on jo laskettu mukaan, mutta lisäämäni 16 osakkeen syksyn osingot ovat ennusteeseen plussaa. Ennusteen mukaan se tarkoittaisi peräti 3,04€ edestä osinkoja. Kutakuinkin sama summa, kuin mitä Gazpromilta jäi valuuttakurssikehityksen takia euroissa saamatta.

Osinkoennuste: 468€ (+36€ viime kerrasta)Ensi kertaan!

- Sojoittaja


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuoden ensimmäinen salkkukatsaus! Miltä näyttää rytinän jälkeen?

Parhaat osakkeet vuodelle 2021!