Salkkukatsaus, 10/2021

 Salkkukatsaus, 10/2021


Taas on reilu kuukausi vierähtänyt ja aika katsella numeroita. Tämän ja edellisen salkkuraportin välillä koettiin jotain varsin outoa: hetken ajan pörssit menivät alaspäin! Uutisotsikoista olisi voinut päätellä isommankin rysäyksen olevan menossa, mutta nyt ollaan jälleen ATH-lukemissa. Viimeisen kuukauden aikana yksi positiivinen uutinen salkkuni kannalta on myös Honkarakenteen osakkeen seurannan aloitus Inderesin toimesta. Informaation kaivaminen on nyt pienemmäntyön takana.

Viimeisen kuukauden aikana tein jonkin verran peliliikkeitä. Rytinäviikkojen aikana kevensin dipissä Spinnovaa ja Harviaa hieman, ja tuo liike näyttää jälkiviisaana yhtä amatöörimäiseltä kuin se onkin. Lisäksi myin Ruotsi- indeksirahaston hilut ja puolet Suomi-indeksin omistuksesta käteispainon suurentamiseksi. Lisäksi osallistuin listautumisanteihin: Modulight, Inderes ja Autostore. Modulightista ja Autostoresta otin pikavoitot. Inderesiä ostin ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä lisää, kalliilla. Uskon kuitenkin firman pitkän aikavälin kasvuun ja suhdannekestävyyteen, ja saatankin olla jonkinasteinen Inderes-fani. Salkkuun tuli myös lisättyä uutta rahaa 300€ Inderes-annin järjestelyiden vuoksi, ja se saattaa olla viimeinen lisäsijoitus hetkeen. Ehkä. 

Myönnetään, että noinkin pieni korjausliike saattoi aiheuttaa hieman jännitystä, kun ajelee 100% osakepainolla ja reilulla velkavivulla. Tästä opittuna olen nyt onnistunut pitämään osan salkustani käteisenä, jotta minulta löytyy pelimerkkejä tilanteiden muuttuessa.

Numeroihin:Yhteensä: 27 792€ (+547€ viime kerrasta reilu 1kk sitten. Noususta 300€ oman pääoman lisäystä, 247€ arvonnousua)


Olen jälleen tyytyväinen oman salkkuni kehitykseen. Otin puolivakavasti tavoitteekseni viime salkkuraportissa 30 000€ vuoden loppuun mennessä, mutta se vaatinee oman pääoman lisäystä tai kunnon joulurallia pörssissä. 

Tällä hetkellä minulla ei ole juurikaan ostokohteita mielessä: haluaisin keventää osakepainoani entisestään, mutten myöskään pitää liian suurta osaa salkusta inflaation uhrina. Iso osa salkkuni käteisestä on muutenkin osakesäästötilillä, enkä tule nostamaan sieltä rahaa vaihtoehtoisiin sijoituskohteisiin ja maksamaan veroja välissä. Jos jotain ostettavaa pitäisi mainita, niin mieleen tulee salkussani jo aiemmin olleet UPM ja Kone, joiden kurssit ovat ottaneet osumaa viime aikoina. Tosin syystäkin, UPM:n vaikean suhdannetilanteen ja kartellitutkinnan seurauksena sekä Koneen Kiinan kiinteistöriskin hinnoittelusta kurssiin. Kolmanneksi nostaisin jo ties kuinka monetta kertaa Cityconin. Luulen kuitenkin istuvani loppuvuoden suurimmaksi osaksi käsieni päällä. Noita kolmea todennäköisempää on, että seuraava sijoitukseni on jokin listautumisanti. Kenties Fazer, jonka on huhuttu listautuvan loppuvuodesta. Yksi suosikkibrändeistäni, jota ehdottomasti haluaisin omistaa.

Olen myös siinä mielessä kinkkisessä tilanteessa, etten oikeastaan halua luopua yhdestäkään omistamastani yhtiöstä kasvattaakseni käteispainoani. Näin pienillä positioilla pelatessa kulujen suhteen olisi järkevää myydä ainakin lähes 1000€ yhtä osaketta kerrallaan, ja usein se tarkoittaisi yhtiöstä riippuen positiosta kokonaan luopumista tai sen puolittamista.


Osingot:

Kevensin Harviaa 20 kappaletta, joka tarkoittaa viiden euron pudotusta ennustettuun osinkopottiin. Toisaalta sain osinkoja CapManin hiluomistuksestani noin kolmen euron edestä.

Osinkoennuste: 466€ (-2€ viime kerrasta)Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuoden ensimmäinen salkkukatsaus! Miltä näyttää rytinän jälkeen?

Parhaat osakkeet vuodelle 2021!

Salkkukatsaus, 9/21