Catching up! Salkkuraportti, pitkästä aikaa.

Catching up! Salkkuraportti, pitkästä aikaa.


Hellurei!

Viime päivityksestä onkin jo liian pitkä aika, mutta nyt kun kevään kiireet on saatu pois alta, on aika jälleen aktivoitua. Sijoittamisen osalta viimeisimmällä silent periodillani ei suurempia ihmeitä ole tapahtunut; viime päivityksestä ainoat liikkeeni ovat olleet pientä kikkailua osakesäästötilillä: swing-trade Aktialla Taalerin varainhoito -kaupan jälkeen sekä hiljattain, ennen osinkoa, Sammon (vai Sampon?) lisäys tilillä lojuneella käteispositiolla. 

Kesän työtilanne on ollut minulle jokseenkin myötätuulinen: päädyin valitsemaan paikan, josta tilipussin sijaan kiittää CV. Tuloja on tällä hetkellä riittävästi elämiseen, enkä joudu koskemaan sijoituksiin, mutta pahimmassa tapauksessa ensi syksyn opintolaina saattaa huveta elämiseen ja asuntolainan lyhentämiseen. En ole tainnut puida asumistilannettani blogissa vielä kovin syvällisesti, joten voisin kirjoittaa siitä vaikka erillisen postauksen myöhemmin. Tosiasia on kuitenkin se, että pian, kun ensimmäisten vuosien lyhennysvapaat on nautittu, asumismenoni tulevat pomppaamaan ylöspäin: se saattaa hidastaa osakesalkkuun virtaavan rahan määrää. Toisaalta, asuntolainan lyhentäminen on yhtä lailla oman varallisuuden kerryttämistä kuin osakesäästäminenkin. 

Mutta mennäänpä asiaan, tässä salkku tältä erää!Yhteensä: 21 737, 62€ (+ 1 982€ viime kerrasta, n. 3kk sitten)


Jälleen kerran kehitys on varsin myönteistä ja Nordnetin sovellus näyttää lyövän OMXH25- indeksiä noin kuuden prosenttiyksikön verran tänä vuonna. Koputan toki puuta ja totean, että omien taitojeni piikkiin tätä en laita. Jos jostain saan silti itseäni kiittää, niin sen täytyy olla kärsivällisyys ja päätös pysyä pääsääntöisesti vakaissa, hyvää ja kasvavaa osinkoa maksavissa yrityksissä, eikä lähteä alkuvuodesta teknologiaosakkeisiin, vaikka FOMOni oli suuri. 

Entä ne osingot? 

Siinä ennustettu loppuvuoden kertymä. Tähän päivään mennessä osinkoja on saatu tänä vuonna hieman alle 300€. Lisäsin Sampoa 27 osakkeen verran, joka nostaa ennustetta 45,9€ verran edelliseen katsaukseen nähden, muuten mikään ei ole ennusteessa muuttunut. Tavoitteeni, 600€ brutto-osinkojen saavuttaminen tänä vuonna, näyttää edelleen kaukaiselta, mutta kehitys on ollut positiivista. Ja kuten jo aiemmin todettua, en lähde astelemaan osinkoansoihin pelkästään tämän tavoitteen saavuttamiseksi. 5% osinkotuotolla minun kuuluisi sijoittaa tasan 3 357,20€ loppuvuoteen mennessä, mikäli haluaisin päästä tavoitteeseen. Tietenkin, osingonjakoajankohdat huomoiden, tilini tuskin tulisi näkemään puuttuvaa summaa oikeina osinkoina. 

Ensi kertaan!

-Sojoittaja
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuoden ensimmäinen salkkukatsaus! Miltä näyttää rytinän jälkeen?

Parhaat osakkeet vuodelle 2021!

Salkkukatsaus, 9/21